Rammer

Værd at vide om rammer

Rammer er meget forskellige og alligevel meget ens. De har til formål at kunne indramme, fremhæve og udstille et motiv i form af et maleri, et fotografi, et stykke grafik, et litografi eller noget andet kunst.

Rammer produceres i flere forskellige typer af materialer lige fra skum og plastik til træ og alu.
Fremstillingen af rammerne i de forskellige materialer foregår på vidt forskellige måder og med materialer i forskellige kvaliteter. Selv når det kommer til fremstilling af rammer i samme type af materiale er der stor forskel på kvaliteten.

Nogen steder kan du købe billige trærammer, hvilket ofte vil betyde at kvaliteten af rammerne er dårlig.
Der findes rammer til mange forskellige typer af indramninger. Det er eksempelvis
 

  • Billedrammer
  • Plakatrammer
  • Fotorammer
  • Blindrammer
  • Svæverammer
  • Malerirammer


Afhængigt af hvor stort motivet er, skal der tages højde for dette ved valg af ramme. Det er ikke kun i forhold til at motivet skal fremhæves af rammen, men også i forhold til store motiver, her skal der vælges alurammer eller bredde trærammer for at rammerne ikke slår sig og bliver skæve.

Du kan købe rammer i alle mulige forskellige farver, hvor de klassiske og traditionelle farver til trærammer er som guldrammer og sølvrammer eller brune, mørke rammer.

Lidt mere moderne, uden dog at være med helt fremme på beatet er næsten hvide og meget lyse rammer og sorte rammer, mens farvede rammer i gul, rød, grøn og blå højglans er helt fremme på moden.

Vil du gerne læse mere om rammer, indramning, glas til rammer, billedkompositioner og meget mere relevant i forhold til rammer er her en række gode links.

http://da.wikipedia.org/wiki/Bl%C3%A6ndramme
http://da.wikipedia.org/wiki/Rammeglas
http://sproget.dk/lookup?SearchableText=indramme
http://da.wikipedia.org/wiki/Billedkomposition
http://da.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%A6veramme
http://www.skipperens-rammer.dk/
http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=indramme
http://www.indramme.dk/