Halskæder til børn

Halskæder er populære blandt både piger og drenge. Mange børn, specielt piger, kan godt lide at bære halskæde, fordi det ser lidt fint ud. Drengene går for det meste med halskæde, fordi det ser lidt sejt ud. Før i tiden fandt man indimellem forskellige skadelige materialer i halskæder og derfor var der ikke ret mange børn der brugte dem. I dag er der dog lavet skrappe regler for smykker og herunder også halskæder. Det har gjort, at flere børn har fået lov til at gå med halskæde.

Hos pigerne ser man ofte, at de får en halskæde fra en meget tidlig alder. Det er som regel deres mor, der syntes de skal have en halskæde. Sommetider ser man også, at piger allerede får en halskæde i dåbsgave. Designet og varianten man vælger afhænger naturligvis, af pigernes alder. Til de små piger er det ofte en meget enkel kæde, med et sødt vedhæng. Når de bliver ældre bliver halskæderne større og prisen stiger også en smule.

Hos drengene ser man mest, at de kommer til at bruge halskæde, hvis nu deres far f.eks. gør det. Her er det ikke helt så vigtigt, at halskæden er en fin kæde fra en smykkebutik. Det vil ofte være en kæde med træperler eller en lædersnor med et vedhæng, f.eks. et dødningehoved eller lignende. Drengene bruger mere halskæden, fordi de synes det ser sejt og smart ud. Man ser dog indimellem også, at drenge får halskæder allerede fra dåben.

Man ser altså generelt at flere børn går med halskæder idag. Hos pigerne ser man ofte, at de bruger halskæden som smykke gennem hele livet. Halskæden er også en meget populær gave til pigerne, både til fødselsdage og andre specielle begivenheder. Hos drengene er der nogle der kun går med halskæde mens de er yngre og andre holder fast ved det og går med halskæde gennem hele livet.